Ковчегот на Исидора Бјелица преполн со цвеќиња: Редици луѓе во солзи дојдоа да ѝ оддадат последна почит на писателката (ФОТО)

август 8, 20202min
799089_stefnova-slika_ls

Писателката Исидора Бјелица ќе биде погребана на Новите гробишта на Алејата на заслужните граѓани.

Погребот започна во саботата попладне, а присуствуваа голем број роднини, пријатели и јавни личности кои дојдоа да ѝ оддадат последна почит на почитуваната писателка.

Пред капелата на Новите гробишта, се формираа редици и се создаде голема толпа од сите оние кои дојдоа да ја видат Бјелица во вечен одмор.

Сето тоа можете да го видите на фотографиите подолу.