Лажен банкар ги убедил луѓето дека имаат лажни банкноти, украл околу 13.000 евра

август 10, 20201min
мк,м,

Загрепската полиција уапси лажен банкар, 35-годишен маж, кој побара од шесте жртви да му предадат „фалсификувани“ банкноти и картички со кои тој ги повлекол своите пари на банкомати и украл вкупно околу 95.000 куни (околу 12.700 евра).

Полицијата денеска соопшти дека по кривичната истрага, тие поднеле пријава против осомничениот за пет кривични дела и четири измами.

Во текот на јануари, во областа на Максимир, Трешњевка и Нови Загреб, тој увери три лица дека како банкар треба да ги провери нивните фалсификувани банкноти и банкарски картички, со кои ги повлекол своите пари на банкомати, јавува агенцијата Хина.

На ист начин, тврди полицијата, тој измамил уште три лица во областа Трна и Суседград во јануари.