МА КАКВИ ФАРМАЦЕВТСКИ ЛЕКОВИ, ТИЕ ПРИЧИНУВААТ ХАОС: Ова 100 пати подобро ја олеснува БОЛКАТА отколку ТАБЕЛЕТИТЕ: Несторовиќ откри СПАС

септември 17, 20201min
773579_branimir-nestorovic_ls

На својот блог, Несторовиќ се обиде да објасни зошто повеќе нема хербални лекови.

Осврнувајќи се на студија од 2016 година, спроведена на 40 возрасни лица со остеоартритис на коленото (воспаление на колен зглоб), Несторовиќ и соопшти на јавноста дека компресирано масло од семе од ким има подобар ефект врз болката и воспалението отколку фармацевтските лекови кои главно се користат .

Тој потсети дека фармацевтските лекови имаат бројни несакани ефекти – од намалување на антиоксидантната активност, намалување на тестостеронот, мешање во производството на сексуални хормонални сулфати, зголемување на ризикот од мозочен удар и астма, до токсичност на црниот дроб и нарушувања на синтезата на невротрансмитерите, што може да доведе до афективна рамнодушност.

  • Маслото од црн ким се нанесуваше во количина од еден милилитар три пати на ден на коленото, осум недели. Триењето трае пет минути – изјави Несторовиќ, истакнувајќи дека, како што е наведено во резултатите од студијата, примената на ова масло дала подобри резултати во санирање на ревматски болки, со минимални несакани ефекти.