ОВАА МАЛКУ КОЈ ГО ЗНАЕ! Ова е второ име на Здравко Чолиќ! (ВИДЕО)

август 1, 20201min
91295019_204761527522085_3690460544692649984_n_1000x0

Познатиот пејач некогаш сакаше да го освои европскиот пазар, па му дојде како идеја да „присвои“ друго име, па дури објави неколку песни со овој прекар.

Во текот на седумдесеттите години, тој се обидел да се „пробие“ до германското говорно подрачје, а на насловните страни на синглките е напишано Дравко (т.е. Дравчо), веројатно во желба да го направи името полесно да се изговара.

Во тој период, популарната Чола потпиша договор со „Warner Bros Records“ , сними неколку песни на германски јазик, но успехот изостана.