Пацоли е најбогатиот Албанец во светот! Само едно негово парче земја вреди милиони … ШОК!

август 8, 20201min
гфдсс

Поранешниот потпретседател на т.н. Косовската влада и лидер на Алијансата за ново Косово, Беџет Пацоли, пријавиле имот на Агенцијата за борба против корупцијата вреден стотици милиони евра, пренесува „Косовска онлајн“, повикувајќи се на „Газета експрес“
Според овој медиум, врз основа на увид во апликацијата што Пацоли ја доставил до Агенцијата, може да се види дека неговиот приватен авион сам вреди скоро 10 милиони евра. Пацоли исто така има осум автомобили во вредност од околу еден милион евра, додека има околу пет милиони евра банкарски сметки.

Тој исто така изјави дека поседува недвижен имот надвор од Косово и Метохија во вредност од 125 милиони евра, а исто така поседува земјиште и деловни простории во вредност од милиони евра. Само едно парче земја што го поседува Пацоли во странство вреди повеќе од седум милиони евра, додека една од куќите што ги поседува чини околу 18 милиони евра.

Тој е исто така сопственик на швајцарскиот хотел „Дијамант“, чија вредност е проценета на 42 милиони евра.

Околу еден милион евра се акциите што ги има преку уделот на сопственост во околу 20 компании, а во дел од нив има 100 проценти од акциите. Неговите заштеди во банките во Косово се мерат во милиони евра, а само во една банка во Приштина, чиј годишен приход е два милиони евра, тој има повеќе од четири милиони евра заштеда.

Тој го зголемува и своето богатство со приходите што ги добил од Економика банка, Мабетек Холдинг, банкарските депозити и Собранието на Косово, пишува „Газета експрес“.