ПОРАДИ ОВОЈ СИНДРОМ ПОЧЕСТО СЕ ЗАРАЗУВААТ ПОМЛАДИТЕ: Добро запаметете ја причината, може да ви го загрози животот !

август 9, 20201min
734239_korona03_ls

Хрватскиот епидемиолог Динко Пантариќ вели дека младите луѓе кои не се придржуваат кон епидемиолошки мерки, се повеќе страдаат од вирусот корона, повикувајќи се на денешниот нов случај на инфекција кај 18-годишници по посетата на ноќен клуб.

  • Момчето не е во евиденцијата, затоа што е со родителите во стан во Новаjли, мал град на Паг, изјави епидемиологот Динко Пантариќ, додавајќи дека 18-годишниот е четвртиот активен случај во Новаjлиа, но дека се заразил во ноќен клуб во Макарска, што значи дека изворот на инфекцијата не е Зрце или некое друго место во Новаjлиа, односно на островот.
  • Тоа е, значи, уште еден случај на синдром на ноќен клуб – рече Пантариќ, потенцирајќи дека младите кои не ги почитуваат епидемиолошките мерки се почесто се разболуваат.