„Груби е будала што не треба да биде ни близу до власт“, го коментира Мико статусот на првиот заменик на премиерот Зоран Заев во Владата:

„Понекогаш за да изградиш живот треба некој да умре. А оние кои умираат за другите да живеат, тие се најискрени од Бога. Ова е целта на војната.”
(Јакуп Асипи – борец за слобода)
Слава им на мачениците на нацијата

#2мај2001“, напиша Груби на првиот ден од православниот Велигден, кога водството на ДУИ во Слупчане одбележа 20-годишнина од воениот судир со македонските безбедносни сили.