ИСИС Е ВО КУМАНОВО! Ги подготвија црните знамиња – тие скоро направија масакр и воспоставија калифат!

август 31, 20201min
љ

Терористичка група во Куманово е разбиена во полициската акција на македонската полиција, потврди Министерството за внатрешни работи на Северна Македонија.

Телевизијата „Канал5“ објави дека утрово македонската полиција спровела три претреси во Скопје и една во Куманово, и уапсила три лица од Куманово – припадници на Исламската држава кои претходно се бореле во Сирија, а веќе подолго време престојуваат во Северна Македонија, со цел да регрутираат нови луѓе. но и да изврши напади за потребите на оваа терористичка организација.


Тие набавиле огромна количина на оружје и воена опрема.


Полицијата открила автоматска пушка и друго оружје, експлозив, елеци за самоубиствени напади и лични карти.