дома Македонија ВНИМАНИЕ! КАКОВ АНТИ БАКТЕРИСКИ ГЕЛ КОРИСТИТЕ ПРОТИВ КОРОНА? ИТНО ПОВЛЕЧЕН ОД ПРОДАЖБА...

ВНИМАНИЕ! КАКОВ АНТИ БАКТЕРИСКИ ГЕЛ КОРИСТИТЕ ПРОТИВ КОРОНА? ИТНО ПОВЛЕЧЕН ОД ПРОДАЖБА ГЕЛ ОПАСЕН ПО ЖИВОТ.. прочитајте ШТО ВАШИОТ ГЕЛ МОРА ДА СОДРЖИ ЗА ДА БИДЕ БЕЗБЕДЕН!!!

Грчката национална организација за лекови ја забрани продажбата и употреба на антибактерискиот гел за раце Лавита.

Бидејќи производот содржи биоциди и не ја поседува потребната дозвола за да биде пласиран на позарот, се бара негово итно повлекување од пазарот.

Компанијата LAVITA CANDIES е должна веднаш да искомуницира со продавачите и да го повлече својот производ од продавниците, се наведува во огласот на Националната агенција за лекови.

Исто така е разјаснето дека одлуката е донесена со цел да се заштити јавното здравство.

Кои состојки треба да ги содржи антибактериски гел за да биде безбеден за употреба?

Антибактериските гелови најчесто се изработени од 70 проценти етанол, т.е. алкохол, глицерин (кој се грижи за кожата на рацете) и есенцијални масла кои исто така ќе ја направат кожата мазна и ќе обезбедат пријатен мирис.

Во Македонија најбезбеден за користење е гелот што АЛКАЛОИД од Скопје го произведува. Другите антибактериски гелови, не би можеле да Ви ги препорачаме.

- Реклама -

Социјални мрежи

5,320FansLike

Прочитајте повеќе

ПРЕСМЕТАЈТЕ ГО ВАШИОТ СУДБИНСКИ БРОЈ: Откријте каква иднина ве очекува, а еве и КАКО

Во нумерологијата, можеме да ги одредиме броевите на нашата судбина, развој и биоритам на различни начини, а еден од нив е толкување по име...

Пегаво езеро, невообичаена појава во Канада

Сместено во близина на градот Осујус во Британска Колумбија, Пегавото езеро привлекува многу туристи од целиот свет. Ова необично езеро содржи изобилство на различни минерали...

Кога елени ќе ти дојдат за појадок – на вашата улица (ВИДЕО)

Жителите на подрачјето на источен Лондон биле изненадени кога се разбудиле - стадо елени пасело пред нивните врати. Тоа е веројатно едно од петте стада...

Дерек Шовин осуден за убиството на Џорџ Флојд (ВИДЕО)

Дерек Шовин беше осуден за убиството на афроамериканецот Џорџ Флојд минатиот мај во САД. Поротата решаваше повеќе од 10 часа и конечно донесе пресуда на...

Слични вести

ПРЕСМЕТАЈТЕ ГО ВАШИОТ СУДБИНСКИ БРОЈ: Откријте каква иднина ве очекува, а еве и КАКО

Во нумерологијата, можеме да ги одредиме броевите на нашата судбина, развој и биоритам на различни начини, а еден од нив е толкување по име...

Пегаво езеро, невообичаена појава во Канада

Сместено во близина на градот Осујус во Британска Колумбија, Пегавото езеро привлекува многу туристи од целиот свет. Ова необично езеро содржи изобилство на различни минерали...

Кога елени ќе ти дојдат за појадок – на вашата улица (ВИДЕО)

Жителите на подрачјето на источен Лондон биле изненадени кога се разбудиле - стадо елени пасело пред нивните врати. Тоа е веројатно едно од петте стада...

Дерек Шовин осуден за убиството на Џорџ Флојд (ВИДЕО)

Дерек Шовин беше осуден за убиството на афроамериканецот Џорџ Флојд минатиот мај во САД. Поротата решаваше повеќе од 10 часа и конечно донесе пресуда на...

Застана и им дофрли на полицајците – тогаш сфати дека воопшто не им се допаднаа неговата шега! Следеше страшна сцена (ВИДЕО)

Тиктокер Тал Фишман привлекува големо внимание со смешни видео клипови на сè попопуларната социјална мрежа, а во една од последните гледаме како двајца полицајци...