дома Планета КАКО БРЗО ДА ЛОЦИРАТЕ ЛИЦЕ КОИ ИСЧЕЗНУВА? Паметните телефони имаат одлично решение!

КАКО БРЗО ДА ЛОЦИРАТЕ ЛИЦЕ КОИ ИСЧЕЗНУВА? Паметните телефони имаат одлично решение!

Додека полицијата не го преземе случајот, можете сами да направите некои работи што, во моментот на исчезнување, можат да бидат од голема важност заради времето што е клучно во такви ситуации.

Постојат голем број програми за оваа намена што можат да се инсталираат на телефонот, но ова е нешто што веќе го има секој телефон и е многу лесно да се постави.
Паметните телефони можат да помогнат да се лоцира лице доколку се случи да исчезне. Додека полицијата не го преземе случајот, можете сами да правите некои работи кои, во моментот на исчезнување, можат да бидат од голема важност заради времето што е клучно во вакви ситуации.

Секој родител треба да постави некои од опциите на телефонот на своето дете што можат да се користат во случај на исчезнување. Ако ги прилагодите параметрите, ќе имате прецизна локација, но и шема на движење на исчезнатото лице. Во најлош случај, ќе ја имате последната локација од каде што ќе можете полесно да пребарувате или да и олесните на полицијата што побрзо да го пронајде исчезнатото лице.

Историја на локација

Првата опција е Историја на локација. Поставено е на таков начин што исто така ја поставивте вашата сметка на Google на телефонот на вашето дете или стари лица (со деменција), што ќе ги вклучите за историјата на локациите или треба да го знаете корисничкиот код за е-пошта од вашето дете.

Адресата на која можете да следите сè е на врската: https://maps.google.com/locationhistory/

Овде, најавувајќи се на сметката што ја поставивте, можете хронолошки да го видите движењето на некоја личност на „Гугл мапс“. Исто така, ќе имате рута и време за секој ден поединечно, што секако може да помогне во пронаоѓањето на исчезнатото лице.

Пронајдете го мојот уред / пронајдете го мојот телефон

Втората опција, која е исто така доста добра, се вика Најди го мојот уред или Најди го мојот телефон, во зависност од телефонот. Со најавување на врската https://myaccount.google.com/intro/find-your-phone, ја добивате локацијата на телефонот. Тука, родителите исто така треба да ја постават својата сметка Gmail на телефонот на детето или да ја знаат лозинката за сметката за е-пошта што ја користи детето.

Тука постои опција за активирање на рингтонот, така што телефонот ќе ѕвони ако е вклучен, дури и ако е во тивок режим, што ќе му помогне да лоцира ако локацијата е темна или пребарувањето е направено во текот на ноќта.

Исто така, постојат програми што можат да се инсталираат на самиот телефон, но ова е нешто што веќе го има секој телефон и многу е лесно да се постави сè.Кога некое лице исчезнува, исклучително е важно да се започне со пребарувањето што е можно поскоро. Прво и најважно е да повикате полиција, да го пријавите исчезнувањето.Треба да се пристапи до нарачките што ги поставивте на телефон што е можно поскоро, сè да се снима и предаде на полицијата за да не се губи драгоцено време, објави Центарот за безбедност, истрага и одбрана на ДБА.

- Реклама -

Социјални мрежи

5,320FansLike

Прочитајте повеќе

Сексуален терапевт откри супер трик за подобро поврзување во кревет

Овој вид на сексуални игри стапува на сцена само ако имате целосна доверба во вашиот партнер. Му дозволувате да одлучи за сè што е...

НАЈГОЛЕМАТА МИСТЕРИЈА НА КОВИД – 19

Зошто млади и здрави луѓе умираат, а научниците конечно дојдоа до одговорот: „5 фактори се одговорни за тоа, клучот е во генетската предиспозиција“ Младите жртви...

КАКО БРЗО ДА ЛОЦИРАТЕ ЛИЦЕ КОИ ИСЧЕЗНУВА? Паметните телефони имаат одлично решение!

Додека полицијата не го преземе случајот, можете сами да направите некои работи што, во моментот на исчезнување, можат да бидат од голема важност заради...

Сексуален терапевт откри супер трик за подобро поврзување во кревет

Овој вид на сексуални игри стапува на сцена само ако имате целосна доверба во вашиот партнер. Му дозволувате да одлучи за сè што е...

Слични вести

ИМА ВЕРЗИЈА ЗА МАЖИ Појас на невиност за ЛОШИ ПАРТНЕРИ

Поврзаноста со појасот на невиност е претежно поврзана со историјата затоа што тој предмет се користел за да се спречи силување, однос или мастурбација. Но,...

НАЈГОЛЕМАТА МИСТЕРИЈА НА КОВИД – 19

Зошто млади и здрави луѓе умираат, а научниците конечно дојдоа до одговорот: „5 фактори се одговорни за тоа, клучот е во генетската предиспозиција“ Младите жртви...

КАКО БРЗО ДА ЛОЦИРАТЕ ЛИЦЕ КОИ ИСЧЕЗНУВА? Паметните телефони имаат одлично решение!

Додека полицијата не го преземе случајот, можете сами да направите некои работи што, во моментот на исчезнување, можат да бидат од голема важност заради...

Сексуален терапевт откри супер трик за подобро поврзување во кревет

Овој вид на сексуални игри стапува на сцена само ако имате целосна доверба во вашиот партнер. Му дозволувате да одлучи за сè што е...

ВО ЖИВО Пристигна првата снимка од Марс – но и првото ВИДЕО звук

Првото видео од Марс, благодарение на Rover Perseverance на НАСА, беше испратено од Црвената планета. Ова е прв пат да се покаже перспективата на слетувањето...