ЦИА ги предизвика корисниците на Твитер да бараат разлики, но не им беше кажано дека има и ситни детали

септември 16, 20201min
3

ЦИА ги предизвика твитерџиите кои би сакале да станат нивни агенти за да ги препознаат разликите на двете фотографии, но само оние кои биле повнимателни го поминале тестот.

„Тестирајте ги своите вештини за набљудување. Можете ли да забележите 10 разлики на овие фотографии? Ќе ги објавиме точните одговори утре “, твитна ЦИА, расположувајќи илјадници луѓе кои конечно беа во можност да ги покажат своите‘ шпионски ’вештини.

Некои од очигледните разлики се човекот што не носи ранец, лицето кое исчезна од фотографијата и цвеќињата кои ја сменија бојата.

Дури и кога ЦИА покажа 10 разлики на фотографиите, некои забележаа уште неколку изменети детали, па напишаа дека има повеќе од 10 разлики.

Имено, остроумните твитерџии пронајдоа уште два детали, а тоа е промената на бојата на тунелот од левата страна на фотографијата и додадениот знак од БМВ на црниот автомобил.

„Ако пронајдете повеќе од 10 разлики, покажавте одлични вештини. „Вие секогаш барате можности да научите повеќе“, порача ЦИА на твитер.