„УТОПИЈА“ ПО ВИСОКА ЦЕНА Северна Кореја доби модерен „град од бајките“, но зад тоа се крие МРАЧНА ВИСТИНА

септември 17, 20201min
kim jong 2

Ким Јонг Ун свечено отвори нов град во Северна Кореја, кој беше наречен Самјион. Градот е опишан како „најмодерен пример на цивилизација на мал начин“, но не е сè така!

Погледнете во видеото: