3D графитите на овој човек буквално излегуваат од ѕидот!

јули 5, 20202min
scaf_oner_56436560_387246578670035_4961831417302999378_n

Француски уличен уметник, кој се претставува како SCAF со години црта фасцинантни графити на фасадите во својата татковина. Но, тој не “шкрта” по ѕидовите на какви било згради како најобичен вандал, туку исклучиво избира напуштени и оштетени згради и ги разубавува со своите дела.

Специјалноста на SCAF е графити кои создаваат илузија на тродимензионалност. Обично прикажуваат животни и карактери од популарната култура.

Понекогаш графитите на овој уличен уметник се прават толку ефикасно што се чини дека нацртаните суштества едноставно ќе скокнат од ѕидовите.

Ако ви се допаѓа стилот на цртање на графити на SCAF, не заборавајте да го заследите на Instagram.