„Ако умрам или предизвикам смрт“… Прогласена согласност од УС Опен: ШОК! Секој МОРА да го потпише ова

август 11, 20201min
бвцфц

Тениската федерација на САД ги презеде сите неопходни мерки за да се заштити пред почетокот на УС Опен. УС Опен треба да започне на 31 август, а ќе му претходи на Синсинати во Њујорк една недела порано.

Согласноста што мора да ја потпишат сите тенисери, односно членовите на нивниот тим, кои одлучуваат да дојдат на „Големото јаболко“, „протекоа“ на социјалните мрежи.


„Јас сум целосно запознаен со ризикот од влез во Националниот центар за обука и комплексот за време на пандемијата„ Ковид-19 “. Јас разбирам дека постои ризик да влезам во комплексот и да бидам опкружен со други луѓе за време на пандемијата „ковид-19“. Ризикот вклучува, добивање ковид-19, респираторни проблеми, смрт, ширење на ковид-19 на членовите на семејството, како и секој друг кој може да се соочи со овие проблеми.


Исто така разбирам дека придржувањето кон протоколот Ковид-19 нема да го отстрани овој ризик, дури и со социјално дистанцирање и други безбедносни мерки во комплексот. Со ова знаење, прифаќам да влезам во комплексот, избирајќи да го сторам тоа и покрај фактот дека може да биде опасно за моето здравје и здравјето на луѓето со кои ќе бидам контакт.

Јас прифаќам одговорност за каков било ризик што вклучува повреда, сериозна болест и смрт што може да ми се случи на мене или на другите што доаѓаат во контакт со мене, и се резултат на мојот престој во комплексот и настанати поради небрежност на Националниот центар за обука или која било друга причина.