FACEBOOK воведува темна позадина: што значи ова и како тоа ќе влијае на нашите животи?

јуни 29, 20201min
782579_w-55831131_ls

Според порталот The Verge, Facebook очигледно ќе воведе темен режим (позадина) како една од нејзините нови функции. Луѓето од оваа компанија ги потврдија информациите дека ја тестираат оваа функција на апликацијата за мобилни телефони. Како што забележаа од „SocialMedia Today“, Фејсбук веќе овозможи мрачен режим за ограничен број корисници ширум светот, рече нивниот портпарол.

Мобилната верзија на темниот режим што Facebook ја воведе за десктоп компјутерите минатиот месец што „значеше намалување на осветленоста“, особено во околина со помалку светлина, додаде тој. Сè уште нема точен рок кога овој режим ќе стане достапен за сите.

Вака изгледа искуството на некои од корисниците кои веќе имаат мрачен режим:

Чудно е што Facebook само што го објави ова, со оглед дека многумина го направија тоа пред тоа. Instagram и Whatsapp го имаат исто така, како и Facebook Messenger. Twitter веќе извесно време имаше мрачен режим за своите апликации Android и iPhone, па дури и Google воведе темен режим за својата апликација оваа година.