УТРЕ МОЖЕМЕ ДА ЈА ПРОСЛАВИМЕ ПОБЕДАТА НАД КОРОНАТА: Директорот на СЗО има порака за сите!

септември 1, 20201min
1

На прашањето дали повторно очекува воведување на најстроги мерки за итни случаи поради вториот бран на пандемијата, Клуге одговори негативно. Европа може да живее со ковид-19 и без вакцина ако успешно ги контролира жариштата со локализирани итни мерки, рече регионалниот директор на Светската здравствена организација за Европа, Ханс Клуге. – На денот кога ќе ја славиме победата над пандемијата, тоа нема да биде задолжително затоа што ја примивме вакцината. Тоа ќе се случи кога ќе научиме да живееме со пандемија, а тоа може да биде утре – предупредува Клуге во интервју за Скај News. На прашањето дали повторно очекува воведување на најстроги мерки за итни случаи поради вториот бран на пандемијата, Клуге одговори негативно.- Не, јас сум оптимист. Сепак, не исклучувам воведување на локални мерки за итни случаи во жариштата.