Во младоста фудбалерот кој по татко е Србин, а по мајка Австриец медиумите го споредуваа со Златан Ибрахимовиќ, но таблоидите многу повеќе се занимаваа со неговите скандали од секогаш отколку со неговата кариера.

Сепак за негова среќа тој се смири пред седум години откако ја запознал убавата сопруга Сара, по што не му требало многу време да сфати дека убавата Германка која има и полско потекло е жената на неговиот живот.

Марко и Сара имаат две ќерки, Емилија и Алиса, а таа и покрај раѓањето на двете деца изгледа повеќе од совршено.

Странските медиуми особено се интересираат за неа секогаш кога ќе објави провокативна фотографија од плажа во танга, погледнете како навистина изгледа таа: